"Tanken med den här båten var att ta det bästa av Nordkapps lättkörda skrov och sätta ihop det med en toppmodern daycruiser, där gott om utrymme och smarta lösningar står i fokus. Detta är alltid en krävande process, där de låga och tuffa linjerna ska matcha väl med båtens längd och inte minst att skrovet ska upplevas som både lyhört och säkert. Detta var också i fokus när vi tog fram Gran Coupe 905, och i Noblesse 830 känner jag att vi har slagit huvudet på spiken med anpassningarna för att få en rolig båt att köra och rymlig daycruiser.”, säger Thorup.

Ronny Antonsen, utvecklingschef för Nordkapp utvecklar ytterligare; "Båten upplevs också som mycket manövrerbar och lättanvänd och kan utrustas med både bogpropeller och akterpropeller, vilket ger dig möjlighet att vända i trånga småbåtshamnar eller gör det lättare att lägga till vid bryggor, även i starka vindar. Mercury-motorerna kommer med en fantastiskt bra och ergonomisk elektronisk gas/växelspak och detta ger dig omedelbar respons från motorn. Konsolen är också väldigt bra vad gäller ergonomi och ger bra kontroll även under mer krävande förhållanden."

Utrustning och möjligheter med Noblesse 830

Noblesse 830 höjer utrustningsnivån hos Nordkapp med ytterligare en nivå, med flera fördelar för dig som båtägare, oavsett om du använder båten för dagsturer, weekendturer eller för semestern. Båten har utrustning som garanterat höjer komfortnivån;

Webasto-värmare (tillval) i sittbrunnen ser till att du har en behaglig temperatur oavsett vilken tid på året du bestämmer dig för att ge dig ut på sjön. Här kan du förlänga säsongen och utnyttja båten fullt ut.

Varmvattensystem (tillval) i båten gör att varmt vatten ställs till förfogande för att diska och inte minst kan det vara skönt att duscha i varmvatten efter badet eller som en del av morgonrutinen när man är på längre turer. Du hittar ett handfat både på toaletten och som en del av pentryt. Pentryt har även en praktisk fällbar bänkskiva som ger dig gott om plats när du lagar mat eller diskar.

Solbäddar. Noblesse 830 har verkligen många ställen att koppla av på, vår favorit är definitivt solbädden i fören, där man kan luta ryggstödet (baksidan av solbädden är också ventilationsluckan till kabinen). Här finns plats för 2 personer med god marginal, och är en bra plats för att sitta oavsett om du ligger på svaj, på drift eller bara i hamnen. Du hittar även en stor solbädd i sittbrunnen och båten har liksom sin lillasyster 720 solbäddar med dynor på badplattformarna.

”Vi ville skapa de sociala zonerna som ger dig både utrymmet och lusten att ta med dig vänner och familj på resa. Här ska man ha en känsla av rymd och kunna ha många med sig utan att man trampar på varandra, säger Espen Thorup. Han fortsätter; ”Pentryt är placerat så att man kan stå och laga mat och samtidigt vara en del av den sociala runt bordet eller på akterdäck. Det är bra ståhöjd under kapellet, själva golvet på akterdelen av sittbrunnen är sänkt just för att ge dig en känsla av rymd och utrymme att röra sig på”, avslutar Thorup.
Dynorna och deras design känns bra, mjuka och lagom tjocka. Du sitter bra i förarsätet och i sätena under körning och kuddarnas design ger bra sittkomfort över tid, vilket är viktigt när du till exempel ligger i hamn och ska sitta runt middagsbordet en stund.

Kabin – separat toalettrum, stort bäddutrymme och stickkabin

Noblesse 830 fortsätter trenden med att erbjuda ett separat toalettrum, men båten är även utrustad med en praktisk stickkabin. Själva stickkojen är 2 meter djup och 1,4 meter bred, så det här är verkligen en stor och rymlig dubbelsäng, där barnen eller gästerna på båten kan sova gott. Stickkabin har ett fönster mot akterdäck som släpper in ljus och höjden på kabinen gör det bekvämt att sova där. Båten kan beställas med en extra bäddmadrass, så att du ytterligare kan öka sov komforten.

Slutsatsen: N830 är en stor, praktisk och social båt som snabbt blir en riktigt bra reskamrat

Efter några timmar till sjöss med Noblesse 830 får vi snabbt reda på att den uppfyller de krav som en kund till en daycruiser ställer:
• Båten har gott om plats, är praktisk och upplevs som en social båt
• Köregenskaperna är typiskt Nordkapp, med sportighet i fokus och upplevelsen av att alltid ha bra kontroll
• Komfortnivån är hög, med bra dynor och hög komfort både i sittgrupperna och i sängarna.
Noblesse 830 kryssar i alla punkterna vi har på vår lista och är en båt du kommer att njuta av i många år, och den kommer definitivt att bli en familjemedlem, och en riktigt bra reskamrat.